29 Mart 2024 Cuma

Yılbaşını Kana Bulayacaklardı!

Adana’da bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın şehir yapılanmasında yer alan ve yılbaşı kutlamalarında sansasyonel eylem yapma hazırlığında olan 13 şüpheli gözaltına alındı.

Adana’da bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın şehir yapılanmasında içeresinde yer alan ve yılbaşıkutlamalarında eylem arayışı oldukları iddia edilen biri kadın 13 kişi gözaltına alındı.

KAPILAR KOÇBAŞI İLE KIRILDI

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, PKK/KCK’ya yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi. Özel Harekat timlerinin de destek verdiği operasyonda, söz konusu evlerin kapıları koçbaşıyla kırılarak içeri girilirken polis evlerde didik didik arama yaptı.

EYLEM ARAYIŞINDAYDILAR

Düzenlenen operasyonda biri kadın 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar adli tıp birimindeki sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Söz konusu zanlıları, sosyal medya üzerinden örgüt adına propaganda yaptıkları, 2012 yılında Yüreğir belediyesine ait iş makinalarını kundakladıkları ve yılbaşı kutlamaları için eylem arayışında oldukları öğrenildi.

2 TABANCA BULUNDU

Öte yandan, zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, 2 adet tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Özel Harekat polislerinin operasyonu nefes kesti;



Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.