• Haberler
  • Güncel
  • Elinize 50 bin TL geçse ilk ne yapardınız? 'O an ki psikolojime bağlı...'

Elinize 50 bin TL geçse ilk ne yapardınız? 'O an ki psikolojime bağlı...'

Türkiye'de son yıllarda yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve buna bağlı olarak artan maaliyetler, vatandaşın fiyat algısının değişmesinde önemli rol oynuyor. Kayseri'de yapılan sokak röportajında vatandaşlara yöneltilen 'Elinize 50 bin TL geçse ilk ne yapardınız?' sorusuna dikkat çeken yanıtlar verildi. Peki ya Kayserililer ellerine 50 bin TL geçse ilk ne yapardı? İşte cevaplar...

“Fakirlere dağıtırdım”

Eline geçmesi halinde 50 bin TL’yi yardıma ihtiyacı olanlara dağıtacağını söyleyen bir vatandaş, “Fakirlere dağıtırım çünkü benim ihtiyacım yok” diyerek dayanışma mesajı verdi.

“Sağlığıma harcardım”

Sağlıkla ilgili ihtiyacı var ise o doğrultuda harcayacağını belirten başka bir vatandaş, “Sanırım sağılıkla ilgili ihtiyacım varsa onu yaparım. Başka bir durum varsa o şekilde değerlendiririm” dedi.

“Köye ev yaptırır, paranın tadını çıkarırım”

Böyle bir durumda ilk olarak “köye ev yaptıracağı” şakasını yapan bir vatandaş ise, “Yani çok büyük bir para değil ama, paranın tadını çıkarırım” şeklinde konuştu.

“O an ki psikolojime bağlı...”

Eline 50 bin TL geçmesi halinde o an ki psikolojisine göre hareket edebileceğini vurgulayan vatandaş, “O an ki psikolojime bağlı ama kotüye kullanmam diye düşünüyorum. Borçlarımı bitiririm ve tatil yaparım” diye konuştu.

“Karıma hediye alırım”

Eğer öyle bir durumla karşılaşsa eşine hediye almayı düşündüğünü söyleyen vatandaş, paranın gözünde hiçbir kıymeti olmadığını ve asıl önemli olan şeyin insanları ‘mutlu etmek’ olduğunu ifade etti.

“Alışveriş yaparım”

Her ne olursa olsun alışveriş tutkusuna ‘dur’ diyemediğini belirten bir vatandaş ise, evine gelen kargo paketleri ile stres attığını söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

Hunat TV - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme