• Haberler
  • Güncel
  • Sarıoğlan'da öğrenciler kendi meyvelerini yetiştiriyor

Sarıoğlan'da öğrenciler kendi meyvelerini yetiştiriyor

Sarıoğlan'daki Merkez Fatih İlkokulu öğrencileri, okul bahçesindeki meyve bahçelerinde elma, armut, vişne ve bu yıl ilk kez altın çilek yetiştiriyor.

Yaklaşık 4 yıldır devam eden projede öğrenciler toprakla buluşuyor, kendi elleriyle ektikleri ürünleri büyütüyor ve hasat ediyor. Okul Müdürü Mehmet Çoker, bu çalışmanın hem eğitim sürecine hem de üretim bilincine katkı sağladığını belirterek, “Çocuklarımız ektikleri ürünleri yiyebiliyor, bu da motivasyonlarını artırıyor” dedi.

Sarıoğlan'da öğrenciler kendi meyvelerini yetiştiriyor

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ise öğrencileri tebrik ederek, “Bu yaşta üretime katkı sağlamanız bizler için gurur verici. Emek verip yetiştirdiğiniz ürünlerin değerini bilmeniz, geleceğe dair en güzel kazanımlarınızdan biri olacak” ifadelerini kullandı.

Hunat TV - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme