Yün yorgana ilgi yeniden arttı: Doğal uyku arayanlar geleneksel yorgana yöneliyor
Kayseri'de geleneksel yorgancılık yeniden ilgi görüyor. Doğal ürün arayışının artmasıyla yün yorgan satışlarının hareketlendiğini belirten işletmeci Orhan Şahin, yün yorganın sağlıklı ve konforlu yapısıyla öne çıktığını ifade etti.
Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde Nil Caddesi üzerinde buluna Rüyam yorgan dükkanına ilgi artıyor. Son yıllarda doğal ve sağlıklı yaşam ürünlerine ilginin artması ile yün yorganlara olan talep artmaya başladı. 1975 yılından beri yorgan işi ile uğraşan Rüyam Yorgan ve Çeyiz işletme sahibi Orhan Şahin; “Yaklaşık yarım asırdır aile mesleğini devam ettiriyoruz. Geleneksel yorgancılığı yaşatmaya ve müşterilerimize doğal ürünler sunmaya devam ediyoruz” dedi.
Yün yorgan hakkında açıklamalarda bulunan Şahin "Yün yorgan sıcak tutar, teri emer ve vücudun nefes almasını sağlar. Elyaf yorganlar pratik olsa da doğal yün kadar sağlıklı değildir. Elyaf ürünler daha fazla terletebilirken, yün yorganlar dört mevsim dengeli bir kullanım sunar. Bu nedenle özellikle doğal ürün tercih eden vatandaşlar yün yorgana yöneliyor."
Ürünlerinde pamuklu kumaş kullandığını belirten Şahin, fiyatların ise tek kişilik yün yorgan bin 800 TL çift kişilik yün yorgan 2 bin 200 TL olduğunu belirtti. Doğal yapısı, uzun ömürlü kullanımı ve sağladığı konfor nedeniyle yün yorganların önümüzdeki dönemde de ilgi görmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme

