• Haberler
  • Güncel
  • Rüstem Tüysüz mantı tartışmasına son noktayı koydu

Rüstem Tüysüz mantı tartışmasına son noktayı koydu

AK Parti Bağcılar önceki dönem İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen Kayseri İl Tanıtım Günleri'nde Hunat TV'ye özel açıklamalarda bulundu. Kayseri mantısı ile Sinop mantısı arasındaki tatlı rekabete esprili bir dille yaklaşan Tüysüz, tercihini Kayseri mantısından yana kullandı.

İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen Kayseri İl Tanıtım Günleri, Kayseri’nin kültürel ve gastronomik değerlerini tanıtmayı sürdürürken, etkinliğe katılan isimlerden biri de AK Parti Bağcılar önceki dönem İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz oldu.

Hunat TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Tüysüz, Türkiye’nin en çok konuşulan lezzet rekabetlerinden biri olan Kayseri mantısı ve Sinop mantısı tartışmasına esprili bir yorum getirdi. Kayseri mantısının kendine has lezzeti ve sunumuyla ayrı bir yerde olduğunu belirten Tüysüz, “Sinop mantısı da güzeldir. Ancak Kayseri mantısının yeri bambaşka. Esnaflara ikram ettiğimiz zaman biz daha önce mantı yememişiz dediler” ifadelerini kullandı.

Kayseri mutfağının zenginliğine de dikkat çeken Tüysüz, Kayseri İl Tanıtım Günleri’nin memleket kültürünü ve yöresel lezzetleri geniş kitlelere ulaştırması açısından büyük önem taşıdığını söyledi. 

Hunat TV - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme